17 abril 2012

Posidònia, quatre mirades - Ebook - Publicado




Posidònia, quatre mirades de Maria Àngels Moyà, Jorge Terrados, Jaume Reus
88 pàgines en color - Edició en català i castellà - Ebook

El llibre ofereix quatre punts de vista envers el tema de la posidònia des d'una perspectiva interdisciplinària:
La mirada científica ha anat a càrrec de Jorge Terrados, Doctor en Biologia i investigador de l'IMEDEA, que en el seu article de divulgació "Posidònia oceànica, l'herba del déu del mar", ens acosta, amb un llenguatge clar i precís, a la morfologia de la posidònia, al seu hàbitat i als beneficis que aporta a la natura i, en conseqüència, a la societat actual.
La mirada pedagògica és un projecte didàctic que Maria Àngels Moyà ha titulat "Una passa endavant". Es vertebra en torn de l'exposició Entropies de Toni Moranta i, mitjançant activitats de les àrees de Llengua, Expressió Plàstica i Coneixement del Medi, acosta l'art i la natura als més petits.
La mirada poètica, "Paisatges d'infantesa arran de mar", utilitza la poesia en prosa per evocar els records d'onze personatges. Cada poema vol explicar les distintes vivències d'uns adults que un dia foren nins i recuperen la veu de la innocència per traslladar-nos a una època llunyana i, en ocasions, dura on bastava poc per sentir-se satisfet.
La mirada artística té dues autories i, per aquest motiu, se'ns mostra des de dues perspectives:
Per una banda, el catàleg de l'exposició Entropies de l'artista Toni Moranta on hi trobam dues experiències amb la posidònia: Les escultures de la sèrie "Cosmologies" realitzades amb bolles de posidònia encolades damunt vidre o fusta i el conjunt de la sèrie "Combustions", on Toni Moranta treballa aplicant calor sobre una superfície de cartó.
Per altra, Jaume Reus, Doctor en Història de l'Art, ens acosta a l'obra de Toni Moranta amb el seu article "Ombres d'aire calent". Lentament, ens va submergint en els records d'infantesa, les influències musicals, les opinions d'altres especialistes, ...i quan arribam al final del camí, ens adonam que les paraules són més que paraules perquè traspuen sensibilitat i coneixement, ens sentim amarats d'art.
PRECIO 7,08€ - COMPRAR EBOOK

0 comentarios: